Afzien als je mooi wil zijn

Onze dochter had een heel mooi gebit tot de melktandjes wisselden, van heel mooie tandjes naar een lelijk en scheef gebit. Komt er nog bij ze een onderbeet heeft. Dus naar tandarts en orthodentist. Plan van aanpak: eerst een Hyrax om bovenkant breder te maken en tanden meer ruimte te geven, dan blokjes en als laatste kaakchirurgie.

hyrax De Hyrax heeft ze ondertussen al achter de rug. In totaal heeft ze dit onding zes maanden moeten dragen. Leuk is anders. Vooral de eerste week was afzien. Vervolgens was er een ‘rustperiode’ van een drietal maanden en vandaag (5/10/09) zijn dan de blokjes geplaatst. Om de 6-8 weken moet ze nu op controle waarbij op bepaald moment ook nog het draadje wordt gewisseld door een dikkere versie. Duurtijd: +/- 2 jaar. Eens haar tanden dan rechtstaan, mag ze onder het mes om haar onderkaak naar achter te verplaatsen. Tegen ze 17 is moet alles achter de rug zijn. Hopelijk een mooie zwaan dan 🙂

Om alles wat te volgen, gaan we nu minstens om de 3 maand een foto nemen van haar gebit. Zo kunnen we zelf beter volgen of er vooruitgang is.

 

Snapshot van tanden vóór blokjes:

voor_blokjes

 

En dit is dan dag 1 met blokjes:

IMG_1034

Comments

  1. By walter

  2. By Nadia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *