BP Gas Light statiegeld procedure …

Er zijn zo van die momenten dat je bij jezelf denkt: “Wie bedenkt zoiets??”.. Vandaag was het weer zover…

 

Voor onze terrasverwarmer hadden we een nieuwe gasfles nodig (propaan om exact te zijn). Tot nu toe gebruikte we steeds de lelijke grijze, maar vooral zware gasflessen. Op de website van Antwerp Gas Depot zag ik dat er nu lichtere modellen voorhanden zijn. Vooral handig omdat we de terrasverwarmer op het eerste verdiep hebben staan.

Dus, vandaag zo’n nieuwe light versie gaan halen.

Er werd me 55 euro statiegeld gevraagd, heb ik an sich geen moeite mee, maar dan volgde de procedure:

 • bij afhaling betaal je onmiddellijk 55 euro
 • je krijgt een papiertje mee waarop je een code moet wegkrassen die je nodig hebt om je recht op statiegeld te registeren (!)  op de site van BP
 • ik dus naar de site www.bpgaslight.be, formulier ingevuld, code opgegeven
 • vervolgens ontvang je een e-mail mét bijlage met instructies *sic*, en dan komt het:
 • Indien u wenst te stoppen met het gebruik van de BP Gas Light dan kunt u dit statiegeld formulier uitprinten en overhandigen bij het verkooppunt waar u de BP Gas Light fles inlevert. Het formulier zal door de BP Gas Light verkooppunt afgestempeld worden indien de fles schoon en zonder beschadiging ingeleverd wordt.
  Vervolgens vult u uw bank- of giro rekeningnummer in op het statiegeld formulier en stuurt u het afgestempelde formulier tesamen met de aankoopbon van de gasfles op naar BP Gas Nederland, Postbus 34, 3880 AA te Putten in Nederland. Het statiegeld bedrag van 55,- euro zal worden teruggestort op het bank- of gironummer wat u hebt ingevuld.

  Wat een gedoe! De gasverdeler mag dus wel het statiegeld ontvangen, maar bij inlevering niet onmiddellijk teruggeven. Wat dus ook betekent dat wanneer ik een nieuwe fles meeneem weer 55 euro mag neertellen, en dus al 110 euro kwijt ben, want die eerste 55,- heb ik nog lang niet terug…

   

  Komaan, het grote BP, dit kan toch beter/vlotter… niet??

   

   

Comments

 1. By Vandersteen

 2. By Nans

 3. By patricia

 4. By DEBACKERE

 5. By erik

 6. By Jos

 7. By Nans

 8. By Trekels Ludo

 9. By Nans

 10. By veenstra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *