Belgium Digital Live

In de – naar alle waarschijnlijkheid – meest kitsche locatie in ons landje organiseerde Belgiumdigital hun tweede treffen voor hun forumleden.

IMG_1081

Je kon deelnemen aan workshops, demo’s bijwonen, presentaties, praatje doen met bekende fotografen, etc.

Zelf had ik me ingeschreven in drie workshops:

De eerste workshop van Bart Heirweg was super. In die zin dat deze kerel echt wel indrukwekkende landschappen fotografeert. Maar na zijn boeiende uiteenzetting is het duidelijk dat dit een specialisatie is die enorm veel voorbereiding vraagt, en heel veel tijd… Neem eens een kijkje op zijn website… écht de moeite…

Als tweede workshop ging mijn voorkeur naar een andere, maar die was volzet, dan maar gekozen voor de “Basisbeginselen vd digitale fotografie”. Tenslotte moet ik nog veel leren Glimlach . Deze workshop en de derde werden allebei door Frans Barten gegeven. Ik moet zeggen, een aangename presenter en goede docent. Ik heb echt weer heel wat opgestoken.

Tussendoor heb ik nog een demosessie bijgewoond van Photoshop CS5. Toch wel een indrukwekkend stukje software. De sessie over Adobe Lightroom had ik ook heel graag bijgewoond, maar die was tegelijkertijd met de Landschapsfotografie. Jammer eigenlijk dat de demosessies maar 1x worden gegeven.

Ik vond het alvast een geslaagde dag, enig minpunt vond ik wel de kost die door HCW werd aangerekend voor de tickets. Een partner/sponsor die ook nog eens op het grote scherm wordt bedankt voor de verwerking van de reservaties rekende daar wel 2,74 euro voor aan. De reële portokosten (kan je aflezen van je enveloppe) waren 0,59 eurocent. Niet echt tof.

Mijn bescheiden foto’s van het event kan je op Flickr bekijken.

1 Comments

  1. Al eens een concertticketje besteld bij TeleTicketService? Dan ben je 4 euro “Servicekosten” kwijt + een halve euro “Contributie vrij gebruik P&R, tram en bus”.
    De kostprijs van de reservatie van BDLive tickets houdt méér in dan de portkosten alleen: De website moest aangepast worden om te kunnen bestellen, tickets moeten gedrukt worden, medewerkers moeten die tickets in een omslag stoppen en versturen… die moeten ook allemaal betaald worden.
    En geef toe, wat is nu 2,74 tov het kapitaal dat je spendeert aan camera en bijhorend glas??? 🙂

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.