citizenM hotel in Amsterdam Schiphol

Afgelopen week was ik twee dagen op bezoek bij onze collega’s in Nederland. Het kantoor is naast Schiphol gelegen, beetje jammer, want ‘s avonds niks te beleven natuurlijk. Wél makkelijk want is maar 10 minuutjes stappen vanaf het treinstation. Overnachten doe ik meestal in Sheraton, ditmaal op aanraden van een collega gekozen voor citizenM.

Ik heb al in veel types hotels overnacht, maar dit was wel zeer speciaal. Toen ik eerder op de website een kijkje nam, deed het me denken aan mijn favoriet hotel St Martins Lane in Londen (maar duur).

Bij aankomst bleek er gaan receptie te zijn, wel een aantal grote touch screens met credit card reader. Volledig geautomiseerde checkin dus. Je toegang tot je kamer is via een kaartsleutel (of hoe noem je dat?), dat je eveneens activeert bij het inchecken. Allemaal zeer onpersoonlijk dus.

Maar de grootste verrassing was wel de kamer zelf. In ‘t kort: je toilet én je douche staan gewoon in het midden van de kamer. Alle kamers zijn hetzelfde, allen 14 vierkante meter. Eigenlijk een rechthoek, het bed gewoon aan het einde, tussen de twee muren en het raam. Je kan dus niet rond het bed. Je hebt ook geen kleerkast, enkel een grote lade onder het bed. Lijkt me niet echt praktisch als je voor enkele dagen logeert en toch wat deftige kledij bij hebt. Enkel een drietal losse hangers net naast de deur.

Foto’s:

hotel-room

Dit is wat je ziet bij het binnenkomen;
Links zie je de deuren die je rond het toilet kan schuiven. Gestraald glas, dus beetje privé. Rechts zie je de douche, ook die heeft schuifdeuren die als een cirkel sluiten (anders werkt douche niet), maar gewoon glas. Je uit- en aankleden gebeurt ook gewoon midden in de kamer, geen afgesloten ruimte dus. Links zie je ook de lavabo staan. Een soort van opstaande tube, binnenin plek voor een plastic bekertje en mini pedaalemmertje voor afval. Trendy is wel de ingebouwde verlichting in de wc- en douchecel (met regenkop). Die trouwens ook telkens van kleur verandert. Glimlach Achteraan zie je dan tussen de muren het bed.

Als je de twee ‘cabines’ sluit, heb je eigenlijk ook geen beweegruimte meer. Dingen laten openstaan dus, anders wordt het nogal claustrofobisch.

Foto twee:

hotel-room2

Zicht vanop het bed. Hier is toilet ‘gesloten’. De tafeltjes naast het bed kan je niet verzetten, er is ook geen plek om te werken. Je laptop dus op je schoot in bed Glimlach. In het midden van de kamer kan je de kamer ‘afsluiten’ van het bed met een glasgordijn. Dus nog steeds met doorkijk.

Je hebt ook een afstandsbediening met touch screen én knopjes  waarmee je niet alleen de tv bedient, maar ook de temperatuur, de zonneblinden van het raam, je wake-up call en het sfeerlicht naargelang je stemming (lichtsterkte, kleur). Het gordijn in het midden moet je dan weer wel manueel sluiten/openen.

canteenMEen ontbijtruimte is er niet echt, ontbijten doe je in de shop naast de ingang, hoge stoelen aan een hoge tafel.

citizenM is een heel trendy en hip hotel, betaalbaar ook, maar voor mij niet geschikt als het voor meer dan één nacht is, en zeker omwille van gebrek aan privacy, al helemaal niet geschikt om met een collega dezelfde kamer te delen. Wél geschikt om met je partner te overnachten, op voorwaarde dat je weinig baggage bij hebt Glimlach

Foto’s van de trendy style vind je ook hier: http://www.citizenmamsterdamairport.com/amsterdam-hotel-photos.php

Hou je van trendy hippe hotels, hecht je geen belang aan persoonlijke bediening, is ruimte van geen belang, en toch betaalbaar, dan is Citizen M een aanrader.

Momenteel zijn er citizenM hotels in Amsterdam (2) en eentje in Glasgow. Volgende mogen we verwachten in 2012 in Londen, Parijs, Milaan en New York.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.