Maaseik ontdekt

Vandaag met het Willemsfonds een dagje doorgebracht in Maaseik. Mijn allereerste kennismaking met dit stadje en dat is me best bevallen.

IMG_6012In de voormiddag eerst naar het Terracotta Leger van Xi’an gaan kijken. Op zich is deze tentoonstelling wel de moeite waard, alleen liet men teveel mensen tegelijkertijd binnen in de Minderbroederskerk (dat dienst doet als museum). Van het eerste luik (kleine objecten) heb ik dan ook niet echt veel gezien. Het tweede luik zijn dan de feitelijke beelden die gelukkig op een hoog podium stonden. Ik vond ze best wel imposant. Toch content dat ik ben gaan kijken.

Voor de lunch zijn we gaan eten in ‘Het Kelderke’. Ook een aanrader! Lekker gegeten en vriendelijke bediening.

Na de lunch hadden we afspraak aan het stadshuis met een gids om de oude stadskern te bezoeken. De rondleiding duurde 1,5 uur dat eigenlijk veel te weinig was om de rijke geschiedenis te vertellen. Uiteraard valt of staat een stadswandeling met de gids, maar we konden gelukkig rekenen op een professionele gids mét een uitgebreide geschiedkundige kennis.

Deze zomer ga ik vast terug naar Maaseik om  een terrasje te doen op de markt onder één van de 21 lindebomen. Misschien combineren met een shoppingdag in Maasmechelen Village?

Mijn fotookes ….

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.