Weekendje Brugge

Afgelopen weekend hebben we twee leuke dagen gehad in Brugge. We waren heel aangenaam verrast door de mooie en vooral zeer verzorgde gebouwen en straten. De Bruggelingen zorgen alvast prima voor hun patrimonium.

We verbleven ook in een fijn hotel, al vond ik het toch maar een vreemde naam hebben; Oud Huis Amsterdam Glimlach
Omdat ik het wel als een romantisch uitje zag, betaalde ik extra voor een kamer met zicht op het water. ‘s Nachts had ik er wel spijt van. Tussen het hotel en het water bleek een vrij drukke weg te liggen, heel wat wagens aan toch wel hoge snelheid denderden heel de nacht over de kasseien… Gezien we op de eerste verdieping sliepen hadden we niet echt een rustige nacht.

‘s Zaterdagavond zijn we gaan eten in De Florentijnen. Een restaurant dat we gekozen hadden omdat we met kerst van onze dochter een Vivabox (Stijlvol Dineren) hadden gekregen met een keuze uit fijne restaurants waaronder dit restaurant dat op enkele meters van ons hotel gevestigd was. Mogelijk had de Vivabox ermee te maken dat we boven helemaal in een hoekje werden gezet, ondanks dat er op het gelijkvloers nog tafels vrij waren. Toeval of niet, er waren boven maar 4 tafels bezet, 2 aan ene kant, 2 aan de andere kant. En de tafel naast was waarschijnlijk ook een Vivabox-tafel, want ze aten dezelfde menu. Het voorgestelde Florentijnen menu was een verzorgde driegangen menu die erg geleek op hun Dantemenu, een menu die je niet kan nemen op zaterdagavond zo lazen we op de menukaart. Misschien dat we daarom helemaal boven uit het zicht van de andere klanten werden gezet? We konden wel à la carte eten, maar dan moesten we het prijsverschil opleggen. Maar nergens stond op de bon vermeld wat de waarde van de box was. We wilden dan ook niet onaangenaam verrast worden en kozen dus voor het voorgestelde menu:

Roulade van gerookte zalm en tongfilet,
crème van citroen en bieslook

Gebakken kalfsribstuk met fijne groene boontjes, aardappeltaartje met zachte look,
gelei van groene mosterd en kalfsjus

Warm appelgebakje met amandelen in boterbladerdeeg, roomijs van kaneel en vanillesaus

Roulade van gerookte zalm en tongfilet

Het was alvast zeer lekker, maar wel grote porties. Bruggelingen genieten zoals Bourgondiërs Glimlach Het dessert kregen we geen van ons beiden nog op. Maar lekker was het wel.

Zondag hebben we dan onder meer met de koets een toerke gemaakt, best wel gezellig, maar niet echt goedkoop: 36 euro voor een rondje van 35 minuten. Maar ach, van ons weekendje hebben we echt wel genoten.

Paar fotookes op mijn Flickr account.

1 Comments

  1. Dat zo’n rondje niet goedkoop zou zijn, kon ik me goed voorstellen. Best wel verrast door de prijs, vooral omdat ik als klein (en minder klein) manneke gratis mee mocht. Nooit beseft wat de prijs was. Bompa was goed bevriend met één van de mannen, en ik mocht de paarden mee voederen aan het Minnewater, en af en toe mee op toer. En als het Hollandse toeristen waren mocht ik mee uitleg geven.

    Tip met die vivabox dingen: Afspraken maken en overduidelijk voor een goede en dure wijn gaan (eten is toch al gratis), dat heeft de horeca graag.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.