geld afhalen in het buitenland

Geld afhalen in het buitenland

Dit is altijd een beetje tricky. Neem je cash op voorhand mee? Dat gaat niet altijd, niet alle valuta zijn verkrijgbaar en ben je dus verplicht om ter plekke geld af te halen.

Dan is er nog de vraag; haal ik geld af met mijn gewone bankkaart (debetkaart met Maestro functie) of met mijn kredietkaart?

Hier moet je goed opletten en je vooraf informeren, want er is eveneens nog het verschil tussen Europa en rest van de wereld. Een overzicht van de bijbehorende kosten via je onder meer op de site van KBC (Kosten van betalen in het buitenland).

Ga je geld afhalen in het buitenland aan een ATM, dan is het oppassen geblazen. Zelf ga ik altijd op zoek naar een ATM in een bankkantoor, want de “bancontacts” die je her en der verspreid ziet in bijvoorbeeld luchthavens, winkelcentra ed zijn vaak van een netwerk dat heel wat extra kosten aanrekent.

Hieronder kan je een (Engelstalig) filmpje bekijken van een gids die je heel duidelijk uitlegt waarop je moet letten. Dit is een voorbeeld in Tsjechië, maar dit geldt evengoed in andere landen.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.