Afzien als je mooi wil zijn

Onze dochter had een heel mooi gebit tot de melktandjes wisselden, van heel mooie tandjes naar een lelijk en scheef gebit. Komt er nog bij ze een onderbeet heeft. Dus naar tandarts en orthodentist. Plan van aanpak: eerst een Hyrax om bovenkant breder te maken en tanden meer ruimte te geven, dan blokjes en als laatste kaakchirurgie.

hyrax De Hyrax heeft ze ondertussen al achter de rug. In totaal heeft ze dit onding zes maanden moeten dragen. Leuk is anders. Vooral de eerste week was afzien. Vervolgens was er een ‘rustperiode’ van een drietal maanden en vandaag (5/10/09) zijn dan de blokjes geplaatst. Om de 6-8 weken moet ze nu op controle waarbij op bepaald moment ook nog het draadje wordt gewisseld door een dikkere versie. Duurtijd: +/- 2 jaar. Eens haar tanden dan rechtstaan, mag ze onder het mes om haar onderkaak naar achter te verplaatsen. Tegen ze 17 is moet alles achter de rug zijn. Hopelijk een mooie zwaan dan 🙂

Om alles wat te volgen, gaan we nu minstens om de 3 maand een foto nemen van haar gebit. Zo kunnen we zelf beter volgen of er vooruitgang is.

 

Snapshot van tanden vóór blokjes:

voor_blokjes

 

En dit is dan dag 1 met blokjes:

IMG_1034

2 Comments

 1. Ik vind dat een mooi gebit wonderen doet. Ik zou er dus zeker in hebben geïnvesteerd. Helaas was ik, net zoals vele andere kinderen, meer met het vandaag bezig dan het morgen.

  Gelukkig zijn er dan goeie ouders die een beetje helpen vooruitdenken -en doen. 🙂

 2. Hallo Nans,

  Martijn loopt ook al enige tijd met blokjes rond. Hopelijk nog een half jaar .
  Heeft ondertussen 2 kaakoperaties achter de rug.
  Eerst verbreding van de bovenkaak en afgelopen zomer kaak ook verplaatst.
  Lijkt in begin erg maar valt uiteindelijk allemaal goed mee. Ze zal er wel bij varen.
  Als je info wil over chirurg , vraag maar gerust.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.