Alaise in Ekeren (Mijn Restaurant)

Gisteravond, vooral op aanvraag van ons Sophie, gaan eten in Alaise. Een brasserie/restaurant in een heel mooi gerenoveerd pand en warm ingericht met zachte tinten. Niet eentje met een reftergevoel zoals je tegenwoordig in veel restaurants hebt.

Het viel me ook op hoe gesmeerd alles liep, hoe het personeel op elkaar is ingewerkt, én passend bij de naam, een gemoedelijke sfeer. Geen chi-chi, zeker niet als je de toch wel nochalante kledingstijl van gastvrouw Elodie bekijkt. Daar heeft ze al eerder kritiek op gekregen, maar we hebben een uitstekend bediening van haar gekregen! Bediening én eten blijven uiteraard toch het belangrijkste.

amuseAls start namen we de aperitief van het huis: cava met citroenjenever, een geslaagde combinatie. Als amuse kregen we een spruitensoepje met een wildpaté, ook dit werd alvast gesmaakt.

Vervolgens konden we ofwel kiezen om à la carte te eten, of de menu (eventueel met aangepaste wijnen). Voorwaarde was wel dat we ofwel alledrie van de kaart kozen, of alledrie de voorgestelde menu. We hebben geopteerd voor de kaart zodat we meer verschillende gerechten konden proeven.

 

King CrabAls voorgerechten hadden we gekozen:

– 2x Tartaar King krab / Rundsvlees / Zoete aardappel / Soft-shell krab

– 1x Terrine van ganzenlever met gerookte Oosterschelde paling en appel

 

Hoofdgerechten:

Jonge Tarbot– Kalfszwezeriken / Knolselder / Vadouvan / Fondant aardappelen

– Millefeuille van groenten / Gekonfijte aardappel / Balsamico (vegetarisch)

– Jonge tarbot / Bloemkool / Tomaat / Coquilles / Bisque

 

Nagerechten:

ChocolademoelleuxAssortiment kazen met notenbrood en kweepeer

– Vanilleflan met grapefruit en ijs van cuberdons

– Chocolademoelleux met vanille-ijs en crumble van chocolade

 

 

Onze mening; Geslaagd! We vonden alles zeer lekker, mooi gepresenteerd, al mochten de borden wat meer afwisseling hebben in presentatie.

Minpunten? Porties zijn niet echt zeer groot. Voor ons prima, maar kan me voorstellen dat het voor sommige bourgondiërs wat beperkt zal zijn.

rekening AlaiseHet prijskaartje? 231,75 euro. Sommigen vinden dat belachelijk veel, andere vinden het normaal. Maar gezien de kwaliteit zijn het voor mij normale prijzen. Wat hebben we uiteindelijk genomen, 2x aperitief, fles water, fles wijn (Grand Vinum), 3 voorgerechten, 3 hoofdgerechten, 3 nagerechten, 2x thee (verse kamille) en een koffie. We kregen fijn eten en dit werd met zeer veel aandacht en passie gepresenteerd.

Omdat meeste mensen met 2 gaan eten, heb ik even uitgerekend wat we zouden betaald hebben zonder dochter: 185, euro. Als je dus nog graag een pousse neemt, mag je toch minstens 100 euro/persoon rekenen.

Is Alaise het waard om te winnen? Daar zou ik alleen op kunnen antwoorden als ik ook bij hun concurrenten kon gaan eten om te vergelijken. Wat niet wegneemt dat ik zeker nog een keertje wil teruggaan, maar dan moeten ze wel winnen.

Ik wens Amber en Elodie met hun team alvast veel succes! Mijn stem hebben ze.

 

Meer info op http://apen.be/alaise-amber-elodie-ekeren

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.