Restaurant Week – Chef’s Table

small_logo[1] Ook ditmaal lieten we Restaurant Week niet passeren zonder deel te nemen. Ditmaal had ik gekozen voor Chef’s Table in Burcht. Nog nooit geweest, ken ook niemand die er al geweest is, dus zonder vooroordelen naar de andere kant van de Schelde.

Ik had na de foto’s op hun website bekeken te hebben de zaak veel groter verwacht. Het is een vrij klein restaurant en ik vind dat iedereen nogal dicht op elkaar zit. Tafels voor vier personen zijn prima, die voor twee staan dicht op elkaar. Er was ook een tafel van ongeveer 10 man die pal naast de toiletdeur stond. Niet echt aangenaam denk ik. Interieur oogt modern en de zeteltjes vond ik heel leuk zitten.

Hebben we lekker gegeten? Ja, vooral het hoofdgerecht – gegrild kabeljauwhaasje- vond ik heeeel lekker. Dessert dan weer minder; ijs met rood fruit maar met veel te veel gelatine. Daar hou ik echt niet van. Kwestie van smaak uiteraard.
Als aperitief hadden we een glaasje champagne genomen (Huischampagne “Autréau”), bij het eten zelf een Franse witte wijn (Sancerre Veille Vignes Domaine Cristian Salmon – 2007).

Alvast ook een zeer vriendelijke bediening. Gaan we nog eens terug? Mogelijk wel, maar dan wel met 4 of zo. Want met 2 zit ik toch liever in een restaurant waar je rustig kan praten zonder dat de mensen van de tafel naast je kunnen meeluisteren. We hebben trouwens veel mensen kreeft zien eten, een aanrader daar denk ik. Ook uitermate geschikt voor een lunch bv.

In totaal betaalden we:

– 2x (vaste) menu aan de restaurantweekprijs van 54,-.
– 2x champagne: 17,-
– 1/4 water: 2,50
– witte wijn: 36,-
– 2x koffie: 4,-

Totaal 113,50 euro

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.