Restaurantweek: Lucius Lucullus

Ook dit keer hebben we weer een restaurant uit de lijst gekozen: Lucius Lucullus in Brasschaat.

Lucullus is eigenlijk vooral bekend voor de diners in hun eigen feestzalen en de catering. Ik had er tweetal jaar geleden eens gaan eten met een vrij grote groep, en omdat het toen zo lekker was, dacht ik van met partner eens terug te gaan.

Mijn verwachtingen waren dan ook hoog, en die werden jammer genoeg niet helemaal ingewilligd. Ontvangst was niet bijzonder, zo moet je je jas moet maar zelf weghangen, in de hal helemaal voorraan, aan de uitgang… er is dan ook geen controle. We hebben voorraan vrij lang staan wachten voordat iemand naar ons toekwam.

Het restaurant zelf is dringend aan een opfrissing toe, het licht in het toilet werkte niet… (er stonden kaarsen). Het was zeer koud buiten die avond, wij zaten aan het raam en dat was zeker niet de warmste plek in het restaurant. Dringend isolatie nakijken dus.

Het eten zelf was lekker, maar nu ook niet om ‘wauw’ te zeggen. Zo was vlees mals en lekker, maar niet warm genoeg.

Tijdens de restaurantweek ligt het menu vast, vind ik helemaal niet erg, maar dan verwacht ik toch iets speciaals.

Menu:

  • Sint-Jacobsvruchten en langoustinestaart
  • Filet van hertenkalf met ragoût van wintergroenten
    zalf van butternut-pompen, rode biet, appel en portosaus
  • Selectie gerijpte kazen(suppl. 6 euro)
  • Dessert

 

De rekening:

2x menu:  54,00 euro

2x glas cava: 12,00
Fles water (Nine Degrees): 8,00 euro

2x glas witte wijn: 10,00 euro

4x glas rode wijn: 20,00 euro

2x extra kaas: 12,00 euro

1x espresso (deca): 4,00 euro

1x muntthee: 3,50 euro

Totaal: 123,50 euro

 

Voor mij een 6,2/10.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.