Tafel 3 – Seven Hill in Kasterlee

Tafel 3Tafel 3 is een nieuw concept voor betaalbaar tafelen. Via de  Tafel 3 website kan je online een tafel reserveren én genieten van 20% korting.

Een simpel concept, je betaalt Tafel 3 een reservatiekost van 5 euro en via hun reservatiesysteem boek je je tafel.

De korting van 20% wordt toegepast bij afrekening in het restaurant, ongeacht het aantal personen, ongeacht het totaalbedrag. En niet enkel op het eten, ook op de dranken.

We hebben het afgelopen zaterdag gewoon zelf eens getest en via Tafel 3 gereserveerd bij Seven Hill in Kasterlee. Een Turks restaurant dat de fijne Ottomaanse keuken aanbiedt.

Restaurant Seven Hill KasterleeDe naam verwijst naar de zeven heuvels van Istanbul (Yedi tepe).
Tijdens het Byzantijnse en het Ottomaanse rijk werden op deze heuvels
mooie gebouwen, zoals kerken en moskeeën,gebouwd. Zelf heb ik al de kans gehad om eens een dag de toerist uit te hangen in deze toch wel bijzondere stad, mijn foto’s van Istanbul kan je hier bekijken.

In het restaurant Seven Hill waren we nog nooit geweest, maar de foto’s en de menukaart op hun site waren veelbelovend.

Geen kebabresto

Opvallend is vooral dat Seven Hill geen cliché Turks restaurant is, maar een stijlvol ingericht pand, met aandacht voor kunst. Het restaurant is opgedeeld in verschillende delen, gescheiden door mooie schuifdeuren. Groepen kunnen dus gemakkelijk apart tafelen.

 

WP_000399Misschien wél typisch was het ‘live’ muzikantenduo dat voor de sfeermuziek zorgde. Maar, muziek was heel aangepast en helemaal niet storend. Goeie muzikanten met goeie smaak.

 

 

 

Kuşbaşılı güveç Als voorgerecht had ik gekozen voor Karides güveç (Scampi’s in aardepot met pikante olijfolie). Zeer lekker!!  Als hoofdgerecht had ik Kuşbaşılı güveç (Oven gebakken stukjes lamsvlees met groenten in aardepot). Stukjes lamsvlees waren wel wat klein, maar het geheel was wel ook weer zeer lekker.

 

WP_000397Gerda had als voorgerecht Kağıtta pastırma (Turkse pastrami met groenten in bakpapier). Even van geproefd, en ik weet nu al dat ik dit voorgerecht volgende keer ga kiezen.

 

 

Turkse koffie bij Seven HillDessert hebben we geen van ons genomen, ik heb wel voor een overheerlijke Turkse koffie gekozen. Apart van smaak, maar lekker. We kregen trouwens van de zaak nog een tweede rondje aangeboden en ik heb prompt weer voor koffie gekozen.

 

 

Wijnen

Ook Turkse wijnen op de kaart. Onze tafgelgenoot had voor volgende wijnen gekozen:

Bij voorgerecht de witte Narince Chardonay, bij het hoofdgerecht de rode Ancyra Okuzgozu. Beiden lekkere wijnen. Deze Turkse wijnen moeten niet onderdoen voor de ‘dure’ Franse wijnen.

WP_000396WP_000400

 

Bediening

Ik moet eerlijk toegeven, een zeer fijne vriendelijk bediening. We werden echt in de watten gelegd. Bij alles kreeg je advies als iets niet duidelijk was. En na afloop mochten we zelfs ongevraagd nog eens de huiswijn proeven. Een aanrader trouwens.

 

Afrekening

In totaal hebben we voor ons vier 164,- euro betaald. Da’s 41 euro/pp voor aperitief, voorgerecht, hoofdgerecht en twee digestif en een koffie en thee.

Uiteraard zat hierin dus de 20% korting omdat reservatie via Tafel3 was gebeurd.

Zowel Tafel 3 als Seven Hill zijn dus een aanrader!

 

Website Seven Hill

Website Tafel3

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.