BP Gas Light statiegeld procedure …

Er zijn zo van die momenten dat je bij jezelf denkt: “Wie bedenkt zoiets??”.. Vandaag was het weer zover…

 

Voor onze terrasverwarmer hadden we een nieuwe gasfles nodig (propaan om exact te zijn). Tot nu toe gebruikte we steeds de lelijke grijze, maar vooral zware gasflessen. Op de website van Antwerp Gas Depot zag ik dat er nu lichtere modellen voorhanden zijn. Vooral handig omdat we de terrasverwarmer op het eerste verdiep hebben staan.

Dus, vandaag zo’n nieuwe light versie gaan halen.

Er werd me 55 euro statiegeld gevraagd, heb ik an sich geen moeite mee, maar dan volgde de procedure:

 • bij afhaling betaal je onmiddellijk 55 euro
 • je krijgt een papiertje mee waarop je een code moet wegkrassen die je nodig hebt om je recht op statiegeld te registeren (!)  op de site van BP
 • ik dus naar de site www.bpgaslight.be, formulier ingevuld, code opgegeven
 • vervolgens ontvang je een e-mail mét bijlage met instructies *sic*, en dan komt het:
 • Indien u wenst te stoppen met het gebruik van de BP Gas Light dan kunt u dit statiegeld formulier uitprinten en overhandigen bij het verkooppunt waar u de BP Gas Light fles inlevert. Het formulier zal door de BP Gas Light verkooppunt afgestempeld worden indien de fles schoon en zonder beschadiging ingeleverd wordt.
  Vervolgens vult u uw bank- of giro rekeningnummer in op het statiegeld formulier en stuurt u het afgestempelde formulier tesamen met de aankoopbon van de gasfles op naar BP Gas Nederland, Postbus 34, 3880 AA te Putten in Nederland. Het statiegeld bedrag van 55,- euro zal worden teruggestort op het bank- of gironummer wat u hebt ingevuld.

  Wat een gedoe! De gasverdeler mag dus wel het statiegeld ontvangen, maar bij inlevering niet onmiddellijk teruggeven. Wat dus ook betekent dat wanneer ik een nieuwe fles meeneem weer 55 euro mag neertellen, en dus al 110 euro kwijt ben, want die eerste 55,- heb ik nog lang niet terug…

   

  Komaan, het grote BP, dit kan toch beter/vlotter… niet??

   

   

10 Comments

 1. L.S.

  Ik heb een vandaag een BP Gasfles gekocht, en een code ontvangen om mijn statiegeldbewijs te laten registreren. Waar kan ik dat doen?
  Graag per omgaande antwoordt. H.Vandersteen

 2. Dat statiegeld, dat hoef je toch maar 1 keer te betalen ? volgens de uitleg die wij kregen, zou dat geld terugbetaald worden als je volledig stopt met hun gas te gebruiken . Dus bij uw volgende aankoop hoef je geen statiegeld meer te betalen… zo verstond ik het toch.

 3. Het statiegeld van 55 euro betaal je enkel de eerste keer bij de aankoop van een nieuwe fles. De LEGE fles lever je in bij de aankoop van een nieuwe VOLLE , voor ca. 21 euro (prijs maart 2014). Beslis je definitief met het gebruik van die flessen te stoppen dan begin je met de inleverprocedure en krijg je de waarbord terug. Waarborgbewijs aanvragen op internet van BPLight (met code die je bij aankoop kreeg) – je krijgt dan een e-mail met bijlage, dat druk je DIRECT af en bewaar je goed.

 4. Dat is alleen maar interessant voor grote tanken (waarover het hier niet gaat) en voor Nederlands. Deze blog wordt voornamelijk bezocht door Vlamingen.

 5. Ik heb intussen 4 van dergelijke praktische en lichte gasflessen voor de camper. Van slechts 1 heb ik een registratiecode, welke ik nog vind. Wat moet ik nu doen als ik er 2 terug wil inleveren, en hiervan de codes zoek zijn? Ook ben ik niet in het bezit van de aankoopfactuur van deze 2 BP gasflessen.
  Ben ik nu definitief mijn 2 x 55 of 110 euro waarborg kwijt ? Zonder code en aankoopbewijs immers geen recup mogelijk???? Dank voor een antwoord !!!

 6. Ik vrees dat je dan je geld kwijt bent. Ik heb hier trouwens ook ene staan waarvan ik geen papieren meer vind.

 7. Ben ook mijn registratie bewijs kwijt terug naar de verkoper weg 55 euro .Ga weer over op groene fles beetje zwaarder maar per vulling 7,50 goedkoper .Heb twee flessen dus dat is 15euro per keer heb ik zo mijn 55 euro terug, veelt te duur dat ruil systeem flessen trekkerij.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.