De Toverfluit van Mozart op het grote scherm

Vanavond voor de eerste keer kennis gemaakt met opera. Niet de eerste de beste, maar wel het overbekende “singspielDe Toverfluit van Wolfgang Amadeus Mozart. Nee, niet gewoon in ‘de opera’ van bijvoorbeeld Antwerpen, maar wel in een bioscoopcomplex op het grote scherm.

toverfluit
Viva L’Opera is een concept dat ideaal is om grote professionele gezelschappen aan het werk te zien, overal ter wereld. Betaalbaar, toegankelijk voor iedereen. Maar bovenal een ideaal concept voor een kennismaking met opera. Tenslotte is opera niet altijd even makkelijk te vatten of te volgen. In de bioscoop zit je niet alleen op de eerste rij met perfect geluid, je hebt ook nog eens ondertiteling.

Op de eerste rij, met verschillende kijkhoeken omdat er uiteraard van verschillende cameraposities gebruik wordt gemaakt. De ervaring is zo goed dat je eigenlijk niet meer beseft dat je in een bioscoopzaal zit. En je geniet van comfortabele zetels.

De opvoering die we te zien te kregen was een opname van het festival in Bregenz in 2013. Denk drijvend podium, boten, vlotten, monsters, slangen.. Kortom indrukwekkend. Niet alleen indrukwekkend qua podium, ook de kostuums waren impressionant. Een opvoering die binnen nooit mogelijk was geweest. Hier werd optimaal gebruik gemaakt van ruimte en water.

De Toverfluit

Prins Tamin, Papageno, Pamina, Sarastro, Koningin van de Nacht, Monostatos, … Personages die niet alleen een sprookjesachtig liefdesverhaal vertellen, maar je ook vertellen over verraad, wraak, trouw, oprechtheid, deugdzaamheid en beloftes. Een verhaal dat zoveel jaren geleden geschreven is, maar nog steeds zeer hedendaags.

Ik heb er alvast van genoten en zal van dit concept zeker nog genieten: http://nl.vivalopera.be/

Enkele foto’s van de voorstelling die werd getoond alsook een videointerview met Marie-Jeanne Lecca die zorgde voor kostuumontwerp.

toverfluit1 toverfluit2 toverfluit3 toverfluit4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Terug naar boven