MAS in Antwerpen

Dankzij vrienden kreeg ik de mogelijkheid om afgelopen zaterdag al het Museum aan de Stroom – het MAS – te mogen bezoeken. Een weekje eerder dus dan het grote publiek. Voordeel was vooral dat er geen overrompeling van mensen was en dat je alles rustig kon bekijken.

Ik was alvast onder de indruk, niet alleen de imposante buitenkant, ook de binnenkant is meer dan moeite. Elke verdieping een ander thema, een andere sfeer. De tentoonstellingen zijn wel allemaal afgesloten ruimtes, maar daardoor kon men een perfecte en gepaste scenografie creëren.

Het restaurant ‘t Zilte was nog niet klaar, daar leek nog heel wat af te werken. Naast het resto is er trouwens een mooi ruimte die je kan huren voor feesten, recepties, seminaries, etc.

En dan is er uiteraard nog het fantastische panorama op het dak van het gebouw. Superbe! Het dak zou trouwens steeds gratis toegankelijk zijn. Je hoeft dus geen kaartje te kopen voor het museum zelf. En geopend tot 24u, ideaal dus voor avondfotografie!

Jammer vind ik wel dat schepen van Cultuur Philip Heylen nu de pluimen op de hoed steekt en de meest gevraagde man is voor interviews ed. Nochtans moeten we vooral bedenker en voormalig Schepen van Cultuur Eric Antonis dankbaar zijn voor zijn volharding zodat we dit museum ook daadwerkelijk hebben. Dit is zijn realisatie!

Enkele foto’s van mijn bezoek kan je bekijken op Flickr.

Meer info: www.mas.be

 

Kranten:

 

Het Mas gaat open op 17 mei. Vaste collectie, kijkdepot en tijdelijke expo: van dinsdag tot zondag van 10 tot 17 uur. MAS-boulevard en panorama van dinsdag tot zondag van 9.30 tot 24 uur. Van 13 tot 16 mei 2011 is er een openingsfestival, met gratis toegang tot het museum. Reserveren aangeraden (078-05.20.50, bij de infobalie of via de website)

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.