Tomorrowland 2011: een pretpark voor danceliefhebbers

WP_000257SUPERBE! Eén woord om Tomorrowland te omschrijven! Als 48-jarige zit ik niet onmiddellijk in de doelgroep van dit festival (al moet je wel minimum 18 zijn), ik heb er toch enorm van genoten! Nàh!

Het was al de zevende editie van dit dansfeest, maar toch ben ik nu pas gegaan. Kan eigenlijk niet zeggen waarom ik niet eerder ben gegaan, maar de aankondiging dat Faithless DJ Set erbij gingen zijn deed me onmiddellijk mijn agenda markeren! Jammer dat het niet de groep zelf was, maar de DJ set is toch ook al iets.

Ik had natuurlijk al wel een en ander gezien in de pers en sites à la Youtube, maar pas als je daar bent zie je wat een knappe metamorfose het domein De Schorre ondergaat. Het is machtig mooi gemaakt, het zou beter Wonderland ipv Tomorrowland heten. Enkel de rollercoasters mankeren nog.

WP_000274Jammer van het donkere weer en de regen in de ochtend, maar het is gelukkige wel droog gebleven tijdens het evenement zelf. De organisatoren hebben ook zeker hun best gedaan om zoveel mogelijk houten vloeren te leggen om modderbaden te vermijden. Alleen voor de camping vrees ik beetje..

Ik ga geen verslag neerpennen van alle dj’s, daarvoor ben ik geen kenner genoeg, maar stages zoals die van Café d’Anvers en Verzus vonden we super, alleen de stage met het hard style genre was niet echt ons ding. Daar zijn we rustig doorgewandeld.

 

283215_10150324776831660_790236659_9467961_207676_nDe laatste act op mainstage was Swedisch House Maffia, en ook al zijn deze fantastisch, we zijn niet tot op het einde gebleven om niet te moeten vertrekken met z’n allen tegelijk. De toegangen tot de put waar het (prachtige) hoofdpodium staat is niet van dienen aard dat zo’n pakweg 50.000 mensen daar vlotjes wegkunnen. We hebben ons er tussenuit gewrongen en zijn nog een laatste mojito gaan drinken.

We vonden het geweldig en gaan volgend jaar zeker terug! En dan drie dagen!

 

 

Elders op het web:

Video: Droog maar koud op Tomorrowland (dag 1)
Video: Eerste beats op Tomorrowland (dag 1)
Electroliefhebbers aan het feest in Boom (deredactie.be)
Verbeelding aan de macht (deredactie.be)

1 Comments

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.