singapore marina bay

Eén week Singapore

SingaporeIk had twee weken vakantie, waarvan ik had besloten één week in Singapore door te brengen. Of anders gezegd, een bezoekje brengen aan een ex-collega waar ik zelfs mocht logeren. Da’s toch geweldig!?

Vochtige warmte

Bij het verlaten van de luchthaven overvalt je meteen de warmte, niet zomaar een warmte, maar eentje met een zeer hoge vochtigheidsgraad. Diegene die het al eens meegemaakt hebben, je bent geen 10 minuten buiten en je ben al kletsnat van het zweet… Veel Singaporezen lopen ook met paraplu rond, niet alleen voor de zon, maar ook om hun huid te beschermen. Ze willen absoluut niet bruinen. Westerlingen die in de zon gaan liggen vinden ze dan ook maar gek. Tweede vaststelling; ze rijden links… Overschotje van de Engelsen. Maar wat eveneens opvalt, geen files. En dat toch voor zo’n grote stad. Veel heeft te maken met het feit dat het bezit van een auto gigantisch belast wordt. Alleen voor de rijken dus. Is dat erg? Nee, want het openbaar vervoer is daar een droom. Ohja, er waren ook volop werken bezig om de straten klaar te maken voor de F1 wedstrijd die twee weken later ging plaatsvinden. De F1 in Singapore is net zoals in Monaco een straatrace, maar hier wordt die ‘s avonds in het donker gereden. Dus ook extra verlichting werd klaargezet. Singapore

Openbaar vervoer in Singapore

Je hebt een zeer uitgebreid metronetwerk en daarnaast een zeer uitgebreid busnetwerk. Geen idiote trams. Alles is zo uitgewerkt dat je overal geraakt met maximum één overstap. Een bushalte heeft daar makkelijk 7 buslijnen. Nooit heb ik ook ergens langer dan 4 minuten moeten wachten. Je zorgt dat je een elektronisch oplaadkaartje hebt, daarmee betaal je zowel op de metro als op de bus. En, wat echt top is, het is niet alleen zeer goedkoop, je betaalt ook enkel voor het effectief gereden traject. Dus niet per zone, of geldig voor een uur. Je scant het kaartje bij het instappen, en je scant als je uitstapt, je ziet ook meteen wat je resterend saldo is. Nee, rij je één halte mee, dan betaal je enkele voor dat stukje tussen die twee haltes. Is het gek om de bus te nemen voor één halte? Nee, dit bij die warmte als je van de winkel komt of zo. Dan sta/zit je tenminste in de airco. De meeste bussen zijn ook dubbeldekkers. De “slimme” koppen van De Lijn moeten dringend eens naar ginder.

China Town

Mijn eerste dag in Singapore was een zondag, dus Amélie had vrijaf en nam me mee naar China Town. Super gezellige drukte in fijne smalle straatjes met tal van winkeltjes.

SingaporeDaar ook voor de eerste keer gaan eten in een “Food Court”. Een overdekte marktplaats met tal van vaste eetkraampjes en tafels. Local food dus, maar oh zo lekker én goedkoop. De food courts aan de rand van de stad zijn ook nog eens goedkopere dan die in het financiele centrum. Veel westerlingen zullen zich vragen stellen bij de hygiëne maar dat is niet nodig. De eetkraampje worden maandelijks gecontrolleerd en het attest (A/B/C) moeten ze duidelijk uithangen. “A” is uiteraard het beste, “B” is ‘het kan beter’, krijgen ze een “C” mogen ze twee weken sluiten om aan het probleem iets te doen. Zie je hier al maandelijkse controles gebeuren? Singapore

Na het eten gingen we naar de boeddhistische tempel “Budda Tooth Relic Temple”. Zeer indrukwekkend en zeer groot. De moeite om te bezoeken. In de hoofdzaal mag je geen foto’s nemen, maar heb ik stiekem toch gedaan.

SingaporeToch wel beetje apart is dat in China Town ook een Indische Tempel gevestigd is, de ‘Sri Mariammam Temple’. Deze is jammer genoeg wel dringend aan renovatie toe. Je mocht gratis binnen, je diende enkel te betalen als je foto’s wilde nemen…. Hahahaha.. Singapore

De volgende dagen moest Amélie werken, dus ging ik overdag met mijn kleine reisgids op stap om de stad te ontdekken.

Orchard Road

Deze zeer brede winkelstraat is vooral bekend om alle topmerken die er aanwezig zijn, noem er eentje, er is een winkel: Prada, Dior, Louis Vuitton, Calvin Klein, Chanel, etc… Nee, prijskaartjes hangen niet in de etalage. Maar wel leuk om het allemaal eens te zien. En, de winkels zijn niet leeg hoor, in elke winkel zie je wel klanten.

Singapore

Raffles Hotel

Wie ook maar iets van de geschiedenis van Singapore kent, kent het Raffles Hotel. Daar is Singapore ‘gesticht’. Maar niet alleen daarvoor is het Raffles Hotel gekend, ook voor de unieke cocktail Singapore Sling. Deze cocktail werd daar bedacht in 1915. En ja, ik ben in die eigenste “Long Bar” een Sling gaan drinken. Lekker, maar wel zoet. Singapore

Marina Bay

Het meest futuristisch view heb je in Marina Bay. De hoge kantoorgebouwen, het toch wel zeer speciale hotel/casino/shopping/resort Marina Bay Sands aan de overkant. Het 2de meest dure gebouw op de wereld. Bovenop trouwens een infinty pool van 50m lang, maar enkel toegankelijk voor de hotelgasten. Aan de linkerkant ook een restaurant (met stunning view), maar niet voor mijn budget.

Singapore’s Avonds krijg je trouwens twee lasershows te zien die echt wel de moeite zijn. Zeker vanop een loungy rooftop bar 🙂 SingaporeSingapore

Little India

Ook dit is een aparte wijk, maar viel me beetje tegen. Misschien was ik er te vroeg op de dag, want de straatjes waren vrij leeg. Jammer, want ik zag wel leuke resto’s en winkeltjes. In Little India bevindt zich ook een grote tempel, die jammer genoeg niet toegankelijk was wegens renovatiewerken. Singapore

Sentosa

Onder Singapore ligt een piepklein entertainment eilandje. Daar gaan de Singaporezen naartoe om te ontspannen. Indoor skydive, mini pretpark maar bovenal leuke strandbars….

Singapore

Gardens by the Bay

Enerzijds de toch wel futuristische bomen, maar gewoon veel groen en rust. En van daaruit wandel je naar de “Shoppes at the Marina Bay” onder de Marina Bay Sands. Ook zoals op Orchard Road, vooral luxemerken. Singapore

In Marina Bay Sands wel een meer chique food court waar ik lekkere Mee Rebus heb gegeten. Iets wat de meesten onder jullie waarschijnlijk té pikant zullen vinden.

Dumplings en Black Pepper Crab

Twee gerechten die we daar zijn gaan eten in resto’s ipv een food court zijn Dumplings en Black Pepper Crab.

Dumplings zien eruit zoals Dim Sum, maar dit is veel lekkerder. Bestaat in vele soorten, maar die van ons waren super! Die van Singapore bevatten ook bouillon. Je moet ze dus wel in één keer in je mond steken. En dumplings die vers gemaakt zijn (open keuken), zijn veel lekkerder dan die bijna plastieken Dim Sums die je bij ons eet. Als je die verse hebt gegeten, lijken die hier wel van kauwgom. Dumplings in Singapore kunnen gevuld zijn met vlees, vis, ..

dumplings kitchen singapore

dumplings singapore

nancy verbrugghe pepper crab singaporeBlack Pepper Crab is zoals de naam het zegt, krab met heel veel sterke peper gemaakt. Net zoals bij kreeft krijg je een slabbetje en het nodige materiaal om de krab leeg te maken. Maar zooooo lekker en een typisch gerecht voor Singapore.

Singapore, wat een stad!

Ik heb veel gezien, geproefd, geroken en ervaren in Singapore. Het was mijn eerste kennismaking met Azië, maar een zeer toffe ervaring. Ik kan het zeker aanraden.

Na mijn week Singapore, ben ik voor een weekje naar Bali gegaan. Iets totaal anders, maar daarom niet minder leuk. Dat verslagje moet ik nog schrijven..

Al mijn foto’s van mijn weekje Singapore kan je hier terugvinden.

 

singapore marina bay

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.