nancy verbrugghe 10 miles

10 Miles van Antwerpen? Check!

Toen ik 2 jaar geleden begon met Start2Run (5de poging) was het doel niet meer of minder dan effectief die 5 km te halen. Toen het dan ook lukte, opperde al iemand “en nu naar de 10 miles!“. Ik heb toen eens heel hard gelachen. Maar stilletjes hoopte ik wel om dit eens te kunnen lopen. Zoals zo veel recreatieve lopers 🙂

Toen ik afgelopen herfst wat langer begon te lopen, voelde ik dat het toch in mijn mogelijkheid zat, al moest ik wel heel langzaam opbouwen. Ben er ook geen 20 meer.

10 miles nancy verbruggheEn dan ergens in januari of februari beslist om me in te schrijven. Rustig verder blijven trainen, maar wanneer de datum dichter kwam, toch wat faalangst krijgen. Om dat te overwinnen heb ik me ingeschreven voor de actie “Loop naar de maan“. Hierop kreeg ik zoveel leuke reacties dat ik al adrenaline kreeg nog voor de run.

De dag zelf was ik doodnerveus, maar met de steun van ‘t lief toch uiteindelijk rustig en vooral klaar om te starten.

En het lukte! Ik ben klein én een trage loper, dus had ik gerekend dat ik ergens tussen de 2u à 2u15 zou aankomen. Ik klokte af op 1:56:17. Meer dan super content dus! En trots op mezelf.

Ik wil vooral vrienden en familie danken voor de steun (en de geweldige video die ze gemaakt hebben), ik wil de vrienden/collega danken die langs het parcours stonden, maar bovenal ook de talloze onbekende supporters. Het zijn de tienduizenden mensen langs de kant die staan te roepen en te juichen, zelfs al kennen ze je niet. Je wordt inderdaad gedragen door het publiek. Je denkt gewoon niet aan opgeven.

Ondertussen al een mooie som opgehaald voor KOTK, de actie loopt nog tot oktober, dus ik ga nog wat kilometers bij elkaar lopen!

Hieronder de geweldige video die vrienden voor me gemaakt hadden:

2 Comments

  1. Trage loper, pff dat ben ik ook hoor desondanks heb ikal 2x halve marathon van Brussel gelopen. Niets van aantrekken, wij lopen nog altijd sneller dan degenen ik hun zetel 😀
    Je hebt het toch maar gedaan he en in een mooie tijd. Topper.

  2. Super gedaan, Nancy! Traag, snel, beginnend of ervaren loper (groot of klein ): de gemene deler bij Loop naar de Maan is dat al onze lopers het hart op de juiste plaats hebben, en met de steun van familie, vrienden en collega’s grenzen kunnen verleggen! Doe zo voort!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.